Wat voor plooikeuzes zijn er bij de aanschaf van gordijnen?

Bij de aanschaf van nieuwe gordijnen dien je te bepalen wat voor plooi je in de gordijnen wil hebben. Om te helpen bij deze keuze zetten we hier de verschillende soorten op een rijtje en laten we zien hoe deze plooien eruit zullen zien.
Lees meerEen enkele plooi in je gordijn

Een enkele plooi in je gordijn

Met een enkele plooi kies je voor een minimale plooivorming voor het raam. De enkele plooi kan voor elk type gordijnstof gebruikt worden en ziet er strak en minimalistisch uit. Als je kiest voor een gedessineerd gordijn zal deze goed tot zijn recht komen met een enkele plooi. Daarnaast heeft een enkele plooi een minimaal pakket aan de zijkant van je raam, je raam is zo voor het grootste gedeelte open!

De dubbele plooi of vlinderplooi

De dubbele plooi of vlinderplooi

De dubbele plooi, die doorgaans ook de vlinderplooi wordt genoemd, is inzetbaar voor elk type gordijnstof. Je geeft met deze plooi het gordijn een rijke uitstraling mee, let er wel op dat je bij deze plooi vaak meer stof nodig hebt.

De triplooi in het gordijn

De triplooi in het gordijn

De triplooi wordt vandaag de dag minder gebruikt dan voorheen. Deze plooivorm is met name handig wanneer je gordijnen kiest van hele fijne stoffen zoals organza of voile. Net als bij de dubbele plooi geldt ook bij de triplooi dat je meer stof nodig hebt. Onze adviseurs kunnen u hierin goed voorzien van het juiste advies.

Minimale pakketdikte met een retourplooi
Minimale pakketdikte met een retourplooi

Als je zoekt naar gordijnen met een minimale pakketdikte en een strakke uitstraling dan kun je het beste voor de retourplooi kiezen. Bij deze plooi wordt zowel aan de voorkant als aan de achterkant een plooi gemaakt, zodat een mooi harmonica effect ontstaat. Door de plooi die ook naar achteren vouwt kan deze alleen onder een rail of een roede hangen.

Gerelateerde vragen

 • Waar moet je op letten bij de aanschaf van gordijnen?

  Bij de aanschaf van gordijnen zijn er een aantal praktische eigenschappen waar je goed over na dient te denken. We zetten hier kort een aantal belangrijke zaken op een rijtje. We helpen graag bij het ...
  Lees verder...
 • Wat voor plooikeuzes zijn er bij de aanschaf van gordijnen?

  Bij de aanschaf van nieuwe gordijnen dien je te bepalen wat voor plooi je in de gordijnen wil hebben. Om te helpen bij deze keuze zetten we hier de verschillende soorten op een rijtje en laten we zien...
  Lees verder...
 • Zijn mijn gordijnen reinigbaar?

  Of je gordijnen reinigbaar zijn hangt af van de stof die je kiest. Het grootste deel van de collectie gordijnen is zelf te reinigen, of mag chemisch gereinigd worden. Onze adviseurs kunnen d