blogs
4 oktober, 2022

Slim de winter in met isolerende raamdecoratie

Slim de winter in met isolerende raamdecoratie


De mooie nazomer is bijna voorbij, tijd voor de herfst! Om te voorkomen dat je flink moet stoken aankomend seizoen, kun je op een gemakkelijke én mooie manier je huis isoleren. Want wist je dat raamdecoratie ook isolerend werkt? Zo houden gordijnen de warmte goed binnen, en kun je met elektrische bediening je zonwering slim inzetten. Lees in deze blog hoe je slim de winter in gaat met je raambekleding!


Besparen op je energierekening met de juiste raambekleding

Heb je het overdag koud terwijl de verwarming aanstaat? Kijk dan eens goed hoeveel warmte er verloren gaat via je ramen. Dat kan wel oplopen tot 50 procent! Dubbel glas is natuurlijk een uitkomst, maar ook raambekleding heeft een isolerende werking. De juiste raambekleding zorgt voor minder warmteverlies en tocht. 

CUR_0086_DS_2041.jpg


Waarom zijn gordijnen isolerend?

Bij de keuze voor isolerende gordijnen is de stof belangrijk – dikke gevoerde gordijnen houden immers meer lucht tegen dan inbetweens – maar dat niet alleen. Het is met name de lucht tussen het gordijn en het raam dat zorgt voor een isolerende werking. Met goede raambekleding die je dichtdoet zodra het donker wordt, bespaar je volgens Luxaflex® in een vrijstaand huis tot wel 270 m3 gas per jaar. En dat is met de huidige gasprijs al snel € 1.000,- per jaar. 

Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen? Luxaflex® heeft dit jaar een stijlvolle collectie geïntroduceerd met 128 stoffen en talloze kleuren. Geef je gordijnen een boost door te combineren met jaloezieën, Duette® Shades of met vouwgordijnen in dezelfde stof. Dit versterkt de isolatie en zorgt voor extra sfeer en gelaagdheid in het interieur. 

PIR_0009.jpg


Elektrische bediening voor je raamdecoratie

Onafhankelijk van je stijl, de afmetingen of het materiaal kun je raambekleding gemakkelijk automatiseren met de Powerview® Automation voor Luxaflex® en Bliss Motorisation voor NL Label producten. Een ideale wereld waarbij je raamdecoratie zich automatisch aanpast op elk moment van de dag, wat de energie-efficiëntie in huis verbetert.

Met de afstandsbediening, app of via je Smart Home doe je jouw raambekleding eenvoudig vanaf afstand open of dicht. En dankzij vooraf ingestelde scènes speel je optimaal in op binnenvallend zonlicht en de kou van buiten. Niet alleen fijn voor de energierekening, maar ook voor het gemak en wooncomfort in huis. In de winter zijn de dagen kort en is het alweer donker als je thuis komt van je werk. Door gordijnen en zonwering automatiseren te sluiten op de momenten dat je van huis bent lijkt jouw woning altijd bewoond. Zo houd je jouw huis veilig en warm in de winter en kun je gerust een avondje uit. Behalve praktisch is elektrische raamdecoratie ook veilig: er zijn geen koorden, waardoor huisdieren en kinderen niet verstrikt kunnen raken. 

DS_1894.jpg


Warmte-isolerende Duette® Shades

Een product dat extra aandacht verdient is het dubbele plisségordijn: Duette® Shades. Deze hebben een bijzondere honingraatstructuur, waardoor er een stilstaande luchtlaag ontstaat die isolerend werkt. Dit zorgt ervoor dat de kamertemperatuur gereguleerd wordt. Doordat deze altijd op maat gemaakt zijn, sluiten ze nauw aan in het kozijn en houden ze in de winter de warmte binnen en de kou buiten, terwijl in de zomer de warmte wordt geweerd. Daarnaast zorgen ze voor het dempen van omgevingsgeluiden, een subtiele natuurlijke lichtfiltering en verlagen ze dus het energieverbruik. Dankzij het unieke design van de Duette® Shades kan de warmte die verloren gaat door het raam met bijna de helft worden verminderd!

PIR_0011.jpg
 

Advies over energiebesparing

Staat het isoleren van je huis en energiebesparing hoog op je agenda? Wij helpen je graag! Naast isolerende raambekleding kun je meer doen in huis om je interieur extra comfortabel te maken en de energierekening te verlagen. Kom langs voor persoonlijk interieuradvies.