blogs
18 november, 2021

De verrassende interieurcombinaties van een binnenhuisadviseur

De verrassende interieurcombinaties van een binnenhuisadviseur


Thuiskomen bij jezelf. Dat is het doel van ons persoonlijke interieuradvies. Een huis waarin jij je goed voelt! Het relaxte, warme gevoel van een fijn hotel bijvoorbeeld, maar dan bij je thuis. Onze interieuradviseurs inspireren klanten dagelijks met verrassende interieurs. Niets is leuker dan samenhang brengen in een combinatie van verschillende kleuren, stijlen materialen om er samen echt jouw interieur van te maken. In deze blog nemen we je graag mee naar een aantal inspirerende interieurs en stijlkeuzes!

bha-2021-Q3-Woonkamer 9.jpg

 

Het behouden van kleursynergie in jouw interieur

Een muurbreed behang met kleurrijke print gedurfd? Alleen op het behang afgaande wel ja. Maar laat je de verschillende kleuren uit het behang terugkomen in de meubels en accessoires, dan werken de kleuren samen. Bij veel kleur denk je al snel aan overdaad. Niets is minder waar bewijst dit interieur wel. Houd het bij maximaal drie verschillende kleuren of kleuren uit hetzelfde kleurenpalet om zo eenheid te bewaren. De kleuren versterken elkaar juist op deze manier! Denk daarbij van groot (de muur) naar klein. Je zult zien dat alles op zijn plek valt en als één rustig geheel oogt. Zo behoud je altijd synergie in het mixen van kleuren, hoe bont je het ook maakt.


bha-2021-Q3-Zithoek 8 bijgesneden.jpg

 

Mixen en matchen met vormen en materialen

Naast het combineren van verschillende kleuren, verrassen we ook graag met een combinatie van verschillende materialen. Het combineren van verschillende materialen geeft een interieur warmte. Ook als je kiest voor materialen in basic of gelijkgestelde kleuren. Breng een spanningsveld aan door verschillende vormen met elkaar te combineren. Rechte lijnen met ronde vormen. Hard versus zacht. Een reliëf geeft net wat meer spanning en glanzende materialen zorgen voor diepte. Zo kun je mixen en matchen tot je de juiste combinatie materialen hebt gevonden!

 

bha-2021-Q3-Eetkamer.jpg

 

Een verrassend en persoonlijk interieur door het combineren van stijlen

Een verrassend interieur creëer je ook door aan de slag te gaan met het mixen van stijlen. Kijk hierbij naar de overeenkomsten. Roze past bij een romantische stijl, maar ook in een fris Scandinavisch of warm interieur. En wit is in strakke, glanzende meubels modern, maar geven ronde vormen en aaibare materialen een warme look. Door de synergie tussen de kleuren en materialen te zoeken, combineer je verschillende stijlen die je mooi vindt. Zo geef je jouw interieur meteen een persoonlijke touch.
 

Onze interieuradviseurs doen niets liever dan klanten helpen bij het neerzetten van verrassende interieurs. We gaan ook graag voor jou aan de slag! Kom eens langs of maak een afspraak. Liever eerst nog wat meer inspiratie opdoen? Lees dan ons nieuwste Style magazine. Hierin vertellen we je alles over het creëren van een interieur met een echt wauw-effect!